Kolekcja tkanin Magic Home po raz trzeci z Medalem Europejskim

Opublikowany

8 czerwca w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej w Warszawie odbył się uroczysty finał XXVII edycji plebiscytu Medal Europejski. Podczas gali przedstawiciele firmy Fargotex odebrali prestiżowe wyróżnienie, którym komisja konkursowa nagrodziła kolekcję łatwoczyszczących tkanin tapicerskich Magic Home.

Jurorzy docenili innowacyjność i jakość produktów z linii Magic Home trzeci raz z rzędu. Poprzednie dwie edycje plebiscytu (w 2014 i 2015 r.) również zakończyły się przyznaniem Medalu Europejskiego tkaninom łatwoczyszczącym Fargotexu.
Trzecie z rzędu wyróżnienie w tak krótkim czasie traktujemy jako potwierdzenie wysokiej jakości tkanin łatwoczyszczących linii Magic Home, którą z roku na rok staramy się jeszcze bardziej rozwijać. Przyznanie nam Medalu Europejskiego to także czytelny dla nas sygnał, że nasze starania zmierzają we właściwym kierunku, bowiem dostrzegają je nie tylko nasi klienci, lecz także Komisja Europejska i środowisko przedsiębiorców – powiedziała Ola Shapoval, Dyrektor ds. Strategii i Rozwoju Fargotex Group.
Medalem Europejskim nagradzane są polskie produkty i usługi spełniające standardy Unii Europejskiej. Organizatorem plebiscytu jest Business Centre Club, a patronat nad przedsięwzięciem sprawuje Europejski Komitet Ekonomiczno-Społeczny, działający przy Komisji Europejskiej.

Innowacyjna technologia

Linia Magic Home to rozbudowana kolekcja tkanin łatwoczyszczących, które pozwalają przez długie lata cieszyć się nieskazitelną czystością mebli wypoczynkowych. Tkaniny te już na etapie produkcji pokrywane są specjalną powłoką ochronną, umożliwiającą pozbycie się większości zabrudzeń z mebli tapicerowanych przy użyciu wody i ręcznika papierowego. Materiały meblowe Magic Home znajdują się w ofercie wielu producentów mebli, których produkty dostępne są w największych sklepach meblowych. Indywidualne zamówienia można także składać za pośrednictwem strony internetowej www.fargotex.pl.

MONT_BLANC-MAGIC_HOME_COLLECTION.jpg

Astoria.jpg

LOGO_domek.jpg

Stocksy_txp3e450e4ab2D000_Large_226241.jpg

MARGO.jpg

Tkaniny Magic Home – cztery nowe kolekcje na rok 2016

Linia tkanin łatwoczyszczących Magic Home by Fargotex poszerzyła się w tym roku o cztery nowe kolekcje. SOFIA, LONG ISLAND, FOCUS i ARIA NEW to tkaniny różniące się strukturą i kolorystyką, które łączy jedno – łatwość w czyszczeniu zabrudzeń.